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No.2-4/2011-Restg.(pt) " Dated 17 7.2015

To

Shri Chandeshwar Singh

General Secretary

C-4/1, Bangla Sahib, (Baird Road)
New Delhi 110 001

Sub: Non*applicability of Rule(ii)(b) of BSNL CDA Rule 2006 in respect of
absorbed employees.

Ref: Your letter No TF-13/8 dated 8.12.2014

Flease refer to your above refeerred letter reg. non-a u};il{fﬂt‘ﬂi v of Rule(ii}b) of
BSNL tE‘A Rude 2006 in respe absorbed e plos ees. The proposal was sent to

Legal Cell for comments & s ﬁiﬁg to Legal Cell, Provision of Rule 55(ii)(b) of
BSNL CDPA Rules are Smi to provisions of FR 56(j) and Rule 48({1)(b) of
CC5(Pensiory) Rules, 1972, Further, there are GOl instrucHons for periodical review

of performiance of Govt. Servant covered under these Rules. The provisions are

basically for pre-mature rﬁ‘ti_re— t on review of performance. This does not amount

to removal, dismissal or retrenchment. Therefore, provisions of Rule 37A(25)(c) are

not attracted in cases of such retirement where provisions of Rule 55(ii)(b) of BSNL
AN

CDA Rules may be invoked in case of absorbed emplovees also.” So there is no need
o s L

of proposed amendment.

3 In view of Le

BSNL CDA Rule 2006, canmot be acceded to.




